HIRDETÉS – 2017. január 15. (Első Remete Szent Pál ünnepe)

  1. hirdetésekA héten a szentmisék rendje a következő:

16-án, hétfőn: 7 óra

17-én és 18-án, kedden és szerdán nem lesz szentmise, mert rendi találkozóra megyünk Márianosztrára.

19-én, csütörtökön: 18 óra, utána szentségimádás.

20-án, pénteken, Boldog Özséb atyánk ünnepe: 18 óra

21-én, szombaton: 18 óra

22-én, vasárnap: fél 10-kor

  1. Január 21-én a 18 órakor kezdődő szentmise keretében emlékezünk Boldog Özséb atyánkra és a három évvel ezelőtti rendházalapításra.  A szentmisét Tamás József püspök úr mutatja be. Mindenkit szeretettel várunk!
  2. „Isten dicsősége az élő ember.” Szent Iréneusz gondolatával indul el a Mária élő koronájának építése személyes felajánlások által.  A kezdeményezés január 20-tól kezdődik Magyarországon, itt Erdélyben pedig január 21-én, az esti ünnepi szentmisén hirdetjük ki ünnepélyes keretek között. Részletek a Magyar Pálos Rend honlapján: www.palosrend.hu oldalon.

A Szűzanya képét 1717-ben koronázták meg a XI. Kelemen által küldött pápai koronákkal. Rómán kívül ez volt a világon az első ilyen esemény.

Vidd el egy borítékban a fényképedet (A 6-os vagy annál kisebb méretben) valamelyik pálos rendházba, illetve az alább megjelölt plébániák valamelyikére, vagy küldd el postán a pécsi pálos kolostorba.

A képeket a Fekete Madonna Zarándokvonattal visszük el Częstochowába, majd a Szűzanya Kápolnájában helyezzük el a Jasna Góra-i esti ima, az Apel idején. Onnan kerül át a nagy, ún. Kordecki-terembe sok-sok más arckép közé.

A fénykép hátoldalára írd fel, milyen lelki adományt szeretnél felajánlani a Szűzanyának! Felajánlásod tanúsítsa az életed megváltoztatására irányuló vágyadat.

Találj valamit te magad – valamit, amit épp Te ajánlhatsz fel Máriának!

A szívedbe vésett és a kijelölt helyre (papír formátumban) elvitt vagy elküldött képed hátoldalán megnevezett lelki adományodra válaszul, átadjuk vagy elküldjük neked – hátoldalán a felajánló imádsággal –, a Jasna Góra-i Szűzanya képét (A4-es méretben), annak jeleként, hogy Te is egy gyémánt vagy Mária Élő Koronáján.

A Facebook-on és a Magyar Pálos Rend honlapján keresztül folyamatosan olvashatsz újabb és újabb Máriás gondolatokat, amelyek segítenek elmélyíteni kapcsolatodat a Szűzanyával.