HIRDETÉS – január 22. – Évk. 3.

hirdetések1. A héten a szentmisék hétköznapokon 18 órakor, vasárnap fél 10-kor kezdődnek.

2. Az olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál 2017. január 21-én Franciaországból hazafelé tartó magyarországi diákokat szállító autóbusz balesetet szenvedett, amelyben tizenhat középiskolás diák életét vesztette, a sérültek száma 39.Imádkozzunk az áldozatokért!

3. „Isten dicsősége az élő ember.” Szent Iréneusz gondolatával indul el a Mária élő koronájának építése személyes felajánlások által.  A kezdeményezés január 20-tól kezdődik Magyarországon, itt Erdélyben pedig január 21-én, az esti ünnepi szentmisén hirdetjük ki ünnepélyes keretek között. Részletek a Magyar Pálos Rend honlapján: www.palosrend.hu oldalon.

A Szűzanya képét 1717-ben koronázták meg a XI. Kelemen által küldött pápai koronákkal. Rómán kívül ez volt a világon az első ilyen esemény.

Vidd el egy borítékban a fényképedet (A 6-os vagy annál kisebb méretben) valamelyik pálos rendházba, illetve az alább megjelölt plébániák valamelyikére, vagy küldd el postán a pécsi pálos kolostorba.

A képeket a Fekete Madonna Zarándokvonattal visszük el Częstochowába, majd a Szűzanya Kápolnájában helyezzük el a Jasna Góra-i esti ima, az Apel idején. Onnan kerül át a nagy, ún. Kordecki-terembe sok-sok más arckép közé.

A fénykép hátoldalára írd fel, milyen lelki adományt szeretnél felajánlani a Szűzanyának! Felajánlásod tanúsítsa az életed megváltoztatására irányuló vágyadat.

Találj valamit te magad – valamit, amit épp Te ajánlhatsz fel Máriának!

A szívedbe vésett és a kijelölt helyre (papír formátumban) elvitt vagy elküldött képed hátoldalán megnevezett lelki adományodra válaszul, átadjuk vagy elküldjük neked – hátoldalán a felajánló imádsággal –, a Jasna Góra-i Szűzanya képét (A4-es méretben), annak jeleként, hogy Te is egy gyémánt vagy Mária Élő Koronáján.

A Facebook-on és a Magyar Pálos Rend honlapján keresztül folyamatosan olvashatsz újabb és újabb Máriás gondolatokat, amelyek segítenek elmélyíteni kapcsolatodat a Szűzanyával.