„Két jó barát” zarándokút Lengyelországba

2018. október 17-22.   (6 nap / 5 éjszaka)

Szállás: zarándokszálláson Máriapócson (2-3-4 ágyas szobák), hotel* Krakkóban (2+2, 2+3 fős fürdőszobás stúdiókban)
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal
Indulás: 06.00 óra, Csíkszereda
Lelkivezető: Bátor Botond OSPPE
Program: 1. nap: Csíkszereda – Nagykároly – Máriapócs
Indulás a kora reggeli órákban Csíkszeredából. Látogatás Nagykárolyban. A város legfőbb látnivalóját, a romantikus hangulatú, neogótikus Károlyi-kastélyt tekintjük meg. Utána a kaplonyi ferencesek kolostorát és a Károlyi-kriptát nézzük meg. Szállás elfoglalása a máriapócsi zarándokházban. Fakultatív vacsora.2. nap: Zakopane – Krakkó
Utazás Felvidéken keresztül Lengyelországba. Az „ország gyöngyszemeként” számon tartott Zakopanét fedezzük fel. Elsőként a Fatimai Szűzanya kegytemplomhoz utazunk, ahol a 25 éves modern, nyugalmat és meghittséget árasztó szentélyt tekintjük meg. A templomot a helybéli hívek építették hálából az 1981. május 13-án, a római Szent Péter téren, a Fatimai Szűzanya ünnepén elkövetett merényletben meglőtt Szent II. János Pál pápa életének megmentéséért. Sétát teszünk az ország legnépszerűbb turista paradicsomának központjában. Továbbutazunk krakkói szállásunkra. Szobák elfoglalása (3 éj), majd fakultatív vacsora.

3. nap: Krakkó
Reggeli után egész napos városnézés Krakkóban, „ahol Lengyelország szíve dobog”. Zarándoklatunkat az Isteni Irgalmasság bazilikában kezdjük. Az Isteni Irgalmasság tiszteletét Szent II. János Pál pápa 2000-ben rendelte el. 2002-ben, Szent Fausztina rendjének kolostora mellett épült fel az Isteni Irgalmasság temploma. Felkeressük a kolostort és Szent Fausztina sírját, majd a bazilikát, és annak altemplomában található Szentek Közössége magyar kápolnát. Szentmise után napunkat a közelben található, újonnan épült Szent II. János Pál-bazilika meglátogatásával fejezzük be. Városnézésünket a Wawelben folytatjuk, ahol a királyi palota mellett elhaladva felkeressük a katedrálist, a lengyelek nemzeti szentélyét, a lengyel uralkodók koronázási és temetkezési helyét. Magyar származású lengyel uralkodók, mint Báthory István és Szent Hedvig sírja is itt található. Ezután napunkat Krakkó történelmi belvárosában folytatjuk. A „királyi útvonalon” sétálunk le a város főterére, ahol sok egyéb nevezetesség mellett a híres Mária-templom és a Posztócsarnoktalálható. Szabadprogram után a Florianska utcán keresztül érkezünk a Flórián-kapuig és a Barbakánig. Utazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.

4. nap: Czestochowa 
Reggeli után napunkat Częstochowában, a magyar pálosok által alapított világhírű kegyhelyen töltjük. „Lengyelország lelki központja”, ahová évente 5-6 millió zarándok érkezik, hogy imádkozzon a Fekete Madonna kegyképe előtt. Felkeressük a kegykápolnát és a bazilikát, majd szentmise után szabadprogram. Szabadprogramot követően keresztutat járunk a kolostor falain. Késő délután visszautazás Krakkóba, majd fakultatív vacsora.

5. nap: Ószandec – Kassa – Máriapócs
Reggeli után búcsút veszünk Krakkótól. Zarándoklatunk Ószandecben ér véget, ahol a világ legnagyobb – 7 méter magas – székelykapuján keresztül jutunk az Árpád-házi Szent Kinga által alapított klarissza kolostorhoz. Főhajtás a szent sírjánál a Szentháromság-templomban, majd szentmise. Rövid séta Kassatörténelmi belvárosában. Utazás Felvidéken keresztül Máriapócsra. A szállás elfoglalása a máriapócsi zarándokházban. Fakultatív vacsora.

6. nap: Máriapócs – Csíkszereda 
Reggel a máriapócsi kegyhely bemutatása, majd szentmise. Utazás haza. Érkezés Csíkszeredába az esti órákban.

Térkép: Térkép
Részvételi díj: Kedvezményes részvételi díj: 260 Euro/fő helyett 200 Euro/fő.A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazás, a szállás, a reggeli és a csoportkísérő-idegenvezetés költségét.

Külön fizetendő a belépőjegyekés az egyéb járulékos költségek ára (25 EUR/fő), valamintaz utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége: 10 Euro/fő.

Vacsora felár: 35 Euro/fő (5 vacsora)

 

Kedvezményes részvételi díj: 58.000 Ft/fő.A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazás, a szállás, a reggeli és a csoportkísérő-idegenvezetés költségét.

Külön fizetendő a belépőjegyekés az egyéb járulékos költségek ára (kb. 10 RON/fő és 70 PLN/fő), valamintaz utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége: 3.000 Ft/fő 80 éves korig.

Vacsora felár: 9.600Ft/fő (5 vacsora)

Utasbiztosítás: Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3000 Ft/fő.

Oline bejelentkezés és nyomtatás itt lehetséges.