Mária Élő Koronája akció

maria_elo_koronaja2017-ben ünnepeljük a pálosok által alapított częstochowai búcsújáróhely Fekete Madonna-kegyképe megkoronázásának 300. évfordulóját. A Szűzanya képét 1717-ben koronázták meg a XI. Kelemen által küldött pápai koronákkal. Rómán kívül ez volt a világon az első ilyen esemény.

Napjainkban nem arany koronákkal akarjuk megkoronázni Máriát, hanem evangéliumi életünkkel. Szent Iréneusz azt mondta: „Isten dicsősége az élő ember.” Ahhoz, hogy valóban így legyen, megtérésre van szükségünk. Ezért akarjuk felajánlani Máriának lelki adományainkat, mert ezek mutatják meg leginkább, Mária uralkodik-e az életünkben. A jubileum és a „Mária Élő Koronája” akció védnöke a Lengyel Püspöki Konferencia és annak elnöke, Stanisław Gądecki poznani metropolita. Ehhez szeretnénk csatlakozni Magyarországon is.

  1. lépés:

Mutasd meg magad Máriának!

Mi alkotjuk Mária Élő Koronáját. Az arcunkra van írva egész életünk, s annak minden történése. Szemünkben egyaránt tükröződnek a vágyaink, az élményeink, az örömeink és a szenvedéseink. Szeretnénk Mária arcképévé válni!

Vidd el egy borítékban a fényképedet (A 6-os – képeslap méret –  vagy annál kisebb méretben) a pálos rendházba. Fényképedet első alkalommal 2017. június 16-ig kell eljuttatni a kijelölt helyekre, és a 2017. június 26-án induló Fekete Madonna Zarándokvonattal visszük el Częstochowába, majd a Szűzanya Kápolnájában helyezzük el a Jasna Góra-i esti ima, az Apel idején. Onnan kerül át a nagy, ún. Kordecki-terembe sok-sok más arckép közé. Ha esetleg zarándokként meglátogatod mennyei Édesanyádat, megtalálhatod saját fényképedet is. Ez lesz a jele annak, hogy az életed be van írva Mária szívébe! Fényképedet elviheted személyesen is a Fekete Madonna Zarándokvonattal. Ha esetleg később csatakozol, akkor még augusztus 26-ig, a Częstochowai Szűzanya ünnepéig eljuttathatod a fényképedet a kijelölt helyekre. Mindenkitől külön nyilatkozatban kérjük (formanyomtatvány szerint), hogy járuljon hozzá fényképe elhelyezéséhez. Ha ilyen nyilatkozatot nem kapunk, a felajánlás attól még odakerül a Szűzanya elé, de nem helyezzük el a Kegyhelyen az említett teremben a többi arckép közé.

  1. lépés:

Ajánld fel Máriának lelki adományodat!

Ne csak fényképen megörökített arcképedet vidd el vagy küldd el a kijelölt helyekre, hanem ajánld fel fényképeddel együtt Máriának a szívedet is! A fénykép hátoldalára írd fel, milyen lelki adományt szeretnél felajánlani a Szűzanyának! Felajánlásod tanúsítsa az életed megváltoztatására irányuló vágyadat. Valami különösen szépet ajándékozz Máriának – talán szentgyónáshoz járulsz sok év után, kiengesztelődsz valakivel, akivel hosszú ideje konfliktusod van. Esetleg elhatározod, hogy szakítasz valamilyen szenvedélyeddel, az alkoholizmussal, a kábítószerrel, a pornográfiával… De választhatsz valamit, ami mindennap motivál a megtérésre, felkészít életed megváltoztatására – ez lehet pl. egy tized rózsafüzér elimádkozása, szentírásolvasás, lelki olvasmány…

Találj valamit te magad – valamit, amit épp Te ajánlhatsz fel Máriának!

  1. lépés:

Fogadd be Máriát az otthonodba!

A szívedbe vésett és a kijelölt helyre (papír formátumban) elvitt vagy elküldött képed hátoldalán megnevezett lelki adományodra válaszul, átadjuk vagy elküldjük neked – hátoldalán a felajánló imádsággal –, a Jasna Góra-i Szűzanya képét (A4-es méretben), annak jeleként, hogy Te is egy gyémánt vagy Mária Élő Koronáján. Ily módon fogadd be ismét Máriát az otthonodba, a családodba, az életedbe! Tedd az Ő kezébe ügyeidet és életedet! Hadd legyen Ő a Királynő az életedben!

  1. lépés:

Gyémántok a Koronából. Lépj kapcsolatba Máriával!

A Facebook-on és a Magyar Pálos Rend honlapján keresztül folyamatosan olvashatsz újabb és újabb Máriás gondolatokat, amelyek segítenek elmélyíteni kapcsolatodat a Szűzanyával. Reménykeltő és a megtérésre motiváló gondolatok lesznek ezek, amelyekre naponta lelki adományoddal válaszolhatsz Máriának, szíved átalakulásával járulva hozzá az Ő megkoronázásához. A napi gondolatok és azok átelmélkedése által lehetőség nyílik arra is, hogy megoszthassuk másokkal is hitünket és kölcsönösen gazdagítsuk egymást.

A Mária Élő Koronája akció hivatalos kihirdetése Márianosztrán történt meg 2017. január 18-án, a 10 óra 30-kor kezdődő szentmise keretében.

A felajánlások 2017. január 20-tól küldhetők vagy vihetők el az alábbi helyszínre.

A két beküldési határidő: 2017. június 16. és 2017. augusztus 26.

A fényképek személyes átadása az alábbi helyen történhet:

  1. Hargitafürdő, Szent István kolostor

 530002 Harghita Băi nr. 130., jud. Harghita, Romania