Ministráns tájékoztató

Kedves Ministráns!

 

Nagyon fontos, hogy mindaz amit most leírunk, ne csak a pontszerzésről szóljon, hanem tudatosítani kell, hogy a jó Istent szolgáljátok a ministrálással és egész életetekre hatással lehet, ha ezt hűséggel és odafigyeléssel végzitek.

 

  • A sekrestyében elhelyezett füzetben minden ministránsnak van egy saját oldala, ahová beírjuk a pontokat vagyis a dátumot és egy aláírást. Csak az Imre, Rezső és Botond testvér írhat be a füzetbe.
  • Plusz pontot jelent a rózsafüzér, litánia, keresztút és szentségimádás.
  • Plusz pontot lehet még szerezni azzal is, ha a szentmise után, a szövegekkel, ünneppel kapcsolatos két kérdésre jól tudtok válaszolni.
  • Minden hónapban, akinek a legtöbb pontja van, az osztja be a szolgálatokat, hogy ki mit csinál a szentmisén.
  • Pünkösdkor (június 4-én, vasárnap) lesz az első jutalom, amikor Hargitafürdőn lesznek a MotorkerékPálosok. Őket fogjuk megkérni, hogy akik megfelelő pontszámot szereztek, motoroztassák meg benneteket. A minimum pontszám, hogy egyáltalán lehessen motorozni a 60, június 2-áig bezárólag. Ennyit kell összegyűjteni hozzá. Az első öt pedig a helyezéstől függően motorozhat többet.
  • A következő jutalom a hűséges ministránsoknak a vonatos zarándoklat (június 25-30. között), amelyen csak az vehet részt, akinek június 24-éig 70 pontja van.
  • Ezen kívül szervezünk még nyári tábort, a tavalyihoz hasonlót. Ebben a táborban mindenki részt vehet, de azok, akik ministráltak és a tábor kezdetéig 80 pontot összegyűjtöttek, azoknak a tábor ingyenes lesz.
  • A pontozás nem szűnik meg a jutalmakkal, hanem tovább folytatódik egészen a házszentelésig. A házszenteléssel zárul le a pontszerzéses időszak és kezdődik az új.
  • Mint keresztény embernek tudatosítanod kell, hogy a vasárnapi szentmise kötelező. Ha valamilyen okból kifolyólag nem is ministrálsz, de ott vagy a szentmisén, akkor nincs pontlevonás. A szombat esti szentmise is, mint végső eset, vasárnapi misén való részvételnek felel meg. Azonban, ha nem voltál szentmisén vasárnap, akkor pontjaidból kettőt veszítesz. Előfordulhat, hogy máshol voltál szentmisén, ezt feltételül jelezd valamelyik pálos testvérnek. Vagy az is lehet, hogy éppen utaztatok, szüleid nem segíthettek, hogy szentmisére menj, vagy az iskolával táboroztál, beteg voltál; ezek lehetnek olyan indokok, amelyeket Imre, Rezső vagy Botond testvérrel egyeztetve, mérlegelve elkerülhető a pontlevonás.
  • A szentgyónás is része keresztény életünknek. Hibázunk, elbukunk, felállunk. A szentgyónásban rendezzük a jó Istennel, egymással és magunkkal a kapcsolatot. A szentgyónás a lelkünk „karbantartása”. Bátorítunk, első péntekekhez kapcsolódóan, vagy mikor bűnöket követünk el, gyertek, megbánni és megvallani a jó Istennek, hogy jobbak, szentebbek akartok lenni!

 

Szeretettel hívunk és várunk téged, benneteket, hogy együtt szolgáljuk a jó Istent, embertársainkat és hogy együtt növekedjünk korban, kedvességben és bölcsességben Isten és emberek előtt!

 

Hargitafürdő, 2017. januárjában                            A pálos testvérek