Pálosok által vezetett lelkigyakorlat Hargitafürdőn

Erdély természeti kincsekkel megáldott ősi hegyén, a Hargitán, ezen belül is Hargitafürdőn, több mint 1300 méter magason, elcsendesedésre hívják a pálosok azon érdeklődőket,  akik szeretnék a Nagyhét misztériumát még jobban megérteni. Ezen keresztül lehetőség nyílik mélyebben átélni a szent liturgián keresztül kereszténységünk legfontosabb ünnepének lényegét.

A lelkigyakorlatot az ideiglenesen Hargitafürdőn tartózkodó, egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend tagjai, a pálos szerzetesek tartják, Bátor Botond atya és Balla Barnabás atya vezetésével. (www.palosrend.hu)

A program nagycsütörtökön, március 28-án délután kezdődik (megérkezés legkésőbb 16 óráig) és március 31-ig, húsvétvasárnapig, a fél 10-kor kezdődő ünnepi szentmise befejezéséig tart.

A lelkigyakorlatra jelentkezni lehet a következő telefonszámon: 0742599559 (Romániában) (külföldről:+40742599559), vagy a palosbotond@palosrend.hu email címen.

Részvételi díj: 120 lej, amely magába foglalja a teljes étkezést és az éjszakai szállást. (Csütörtökön vacsora, pénteken és szombaton reggeli, ebéd, vacsora, vasárnap reggeli. Aki vasárnap még szeretne tovább maradni, Hargitafürdőn több panzió van, ahol elfogadható áron lehet ebédelni.)

A szobák elosztása: 3, 2 , 5, 6, 6, 11, 4+3 fő/szoba. Az 5, 6, 11-es szobáknak saját fürdőjük van, míg a többinek közös fürdő. A jelentkezésnél vegyük figyelembe, hogy közös hálók lesznek, a férfiak és nők számára külön-külön szobákban.

Részletek: http://taborhegy.ro/kozossegi-haz/

Amire készülni kell

Mindenki hozzon magával Éneklő Egyház imakönyvet, Szentírást és esetleg jegyzetelésre alkalmas eszközöket.

Nagycsütörtök estétől, az esti szertartást követően egészen nagyszombat estig teljes szilenciumot, vagyis csendet tartanak.

Pálosok, szentkereszt.ro